0
Winkelwagen
inloggen/registreren Zakelijke klant:

Gouden tips om je sieraden mooi te houden

Sieraden slijtage

We geloven dat je goed voor je gold- of silverplated sieraden zorgt. Je probeert er geen krassen op te krijgen en je bergt ze netjes op wanneer je ze niet draagt. Toch krijgen ze het een en ander te verduren. Denk eens aan: 

  • de bodylotion die je na het douchen op je huid smeert;
  • handcrème waar je je handen mee insmeert;
  • schoonmaakproducten als je aan het poetsen bent;
  • haarlak sprayen;
  • sporten en zwemmen;
  • de parfum die je in je hals en op je polsen sprayt.

 

Dit zijn dé redenen dat jouw Biba-sieraden hun glans verliezen en zelfs donker worden. Hoe dat kan? Zet even je scheikundebril op, dan leggen we dit snel uit: zilver reageert met zwavel - een soort gas -, waardoor het zilver gaat oxideren, oftewel: roesten. Sad but true. Ook de zilveren sieraden van Biba, die silverplated zijn, krijgen hier mee te maken. Daar komt nog iets bij: omdat het maar een dun laagje zilver (of goud) is dat er over je sieraad zit, kan het laagje eraf slijten.

 

Oke, nu weten we waarom onze sieraden na verloop van tijd wat doffer worden. Wanneer het laagje van een plated sieraad slijt, kun je dit niet meer herstellen. De vraag is dus: hoe voorkom je dit? Met deze vier tips!

 

Tip 1: Sieraad vies? Droge doek

Is jouw Biba-sieraad vies? Met een zachte droge doek (of een poetshandschoen) laat je je sieraad weer glimmen. Wrijf zachtjes over je sieraad heen, zodat de plated laag niet van de sieraad afgaat. Let op: dompel je doek niet in schoonmaakmiddel. Als je met schoonmaakmiddel over de plated laag heen gaat, tast je deze laag juist aan. Dat wil je juist voorkomen!

 

Tip 2: Vermijd schoonmaakmiddelen

Over het algemeen is het aan te raden om je sieraden af te doen wanneer je gaat schoonmaken, of gaat zwemmen. Door de chemicaliën waar je daarmee in aanraking komt, verdwijnt de glans van je sieraad. Met plated sieraden moet je hier extra voorzichtig mee omgaan, omdat je het dunne laagje goud of zilver niet wil aantasten. Ga je douchen of in bad? Even je sieraden afdoen.

 

Tip 3: Goed opbergen

Je hebt vast wel een klein bakje of doosje liggen in huis. Gebruik dit om je sieraden 's nachts, of wanneer je deze even niet draagt, op te bergen. Zo bescherm je de sieraden tegen alle bacteriën en chemicaliën die ervoor zorgen dat de kwaliteit minder wordt. Het scheelt je ook weer een zoektocht naar waar je jouw sieraad de laatste keer hebt neergelegd.. In het doosje! #Win-win

 

Tip 4: Doe je sieraad niet te snel om

Niet te snel omdoen? Mag je je sieraden niet dragen dan? Natuurlijk wel! Maar probeer ze pas om te doen als je helemaal klaar bent om te gaan. Hierdoor stel je je sieraden zo min mogelijk bloot aan je make-up, lotions, parfum etc. Zie jouw gold- en silverplated sieraden maar als kers op de taart, het puntje op de i. Je snapt wat we bedoelen.

 

Poetsen klaar? Dragen maar!

Je Biba-sieraden mooi houden is een kwestie van onderhouden. Als je op de goede manier met je sieraden omgaat, dan gaan ze jaren mee! Een beetje aandacht en zorgzaamheid zorgen al voor een langere en mooie glans op je gold- en silverplated sieraden. Just treat them like puppies!

Terug naar het overzicht