0
Winkelwagen
inloggen/registreren Zakelijke klant:

Goud, rosé of zilver, wat past beter bij jou?

Om de zoektocht makkelijker voor je te maken, geven we je graag een tip. Houd rekening met het kleurtype van je huid wanneer je nieuwe sieraden koopt. Dit bepaalt namelijk of (rosé)goud of juist zilver het beste bij jou past. Want de voorkeur die je voor een sieradenkleur hebt, is helaas niet altijd de kleur die jou het beste staat. 

 

Welke ondertonen zijn er?

Hoewel je vooral moet dragen wat je zelf mooi vindt, staan sommige kleuren je nou eenmaal beter dan andere kleuren. En dat is niet altijd even fijn - we know the feeling... Dit komt door de ondertoon van je huid. Er bestaan 3 types ondertonen: warme, koele en neutrale. Waar warme tinten goed matchen met (rosé)goud, is zilver de go-to kleur voor mensen met een koele ondertoon in hun huid. En natuurlijk zijn er ook mensen met een neutrale ondertoon. Hen staat eigenlijk alles.

Maar ben jij net als vele anderen niet zo’n bofkont? Dan is het belangrijk dat je jouw ondertoon leert kennen. Want door de kleur van een sieraad bij jouw ondertoon te matchen, kan het sieraad jou net die extra boost geven.

 

Hoe bepaal je jouw ondertoon?

Er bestaan hele makkelijke trucjes om de ondertoon van je huid te bepalen. Hier kan je al achter komen door naar de aderen in je pols te kijken, naar je haarkleur, naar je ogen of naar de inhoud van je kledingkast.

Aderen in pols

De aderen in je onderarm geven een goed beeld van het kleurtype van jouw huid. Over het algemeen kunnen je aderen een meer blauwige kleur hebben of juist wat groener zijn. Hebben de aderen in jouw arm een blauwige kleur? Dan heb je een koele ondertoon in jouw huid. De kleur zilver komt dan goed tot zijn recht bij jou. Zijn jouw aderen juist wat groener? Dit betekent dat je een warm kleurtype hebt en dat gouden sieraden jou beter staan.

Kleur van je haar

Heb je moeite om te bepalen welke kleur de aderen in jouw polsen hebben? Don’t worry. Er zijn ook nog andere trucjes. Bij de één is dit nou eenmaal makkelijker dan bij de ander. Een andere manier om de ondertoon in jouw huid te herkennen, is via je haar. “Koele types” hebben over het algemeen asblond, donkerbruin of zwart haar en kunnen het beste voor zilveren sieraden gaan. Mensen met een warme ondertoon in hun huid hebben juist vaak donkerblonde-, rode- of kastanjebruine tinten in hun haar. Bij hen matcht (rosé)goud beter.

Kleur van je ogen

Net als met je haarkleur kan je de ondertoon van jouw huid ook vaak vaststellen via je oogkleur. Hoewel dit geen 100% veilige test is, klopt het vaak dat mensen met blauwe, grijze of groene ogen een koele ondertoon hebben en mensen met bruine ogen een warme.

Kleur van je kleren

Neem eens een kijkje in jouw kast. Welke kleuren zie je hier terug? En welke kleur is dat ene shirtje dat jou het allerbeste staat? De kleur van jouw kleuren zegt namelijk veel over de ondertoon van jouw huid. Staan crèmekleurige kleren jou beter? Dan ben je een koel type en zal jij zilveren sieraden helemaal rocken. Staat witte kleding jou echt super? Dan ben je warm en is (rosé)goud dé kleur voor jou!

Terug naar het overzicht